març 11, 2020

Medi rural

ERESS crea emprenedoria social en el medi rural


Els projectes d'emprenedoria social de ERESS actuen en la confluència del medi rural i el mitjà urbà.


Un espai o Bioterritori que proporciona benefici mutu i permet el transvasament de valor entre els dos mitjans


El centre ERESS se situa a Benlloc (Plana Alta, Castelló), però els projectes d'emprenedoria social que ixen d'ell es poden implementar en qualsevol territori rural.


Projecte experimental EMPACE. Pacte per l'Ocupació


El Centre Rural d'Emprenedoria Social es crea en el municipi de Benlloc i en col·laboració amb altres territoris que seran eco d'aquesta activitat i destinació de rèpliques i emprenedories.

Benlloc, compta amb una població de 1.016 habitants. El treball sobre i amb el territori es realitzarà a aquest municipi.

Benlloc està situat en el centre del Pla de l’Arc, una zona de la comarca de la Plana Alta de Castelló que ho conformen diversos pobles vertebrats per l'antiga via augusta o camí dels Romans , pràcticament al centre de la província de Castelló. Està situat a un emplaçament privilegiat pel que fa a infraestructures comunicatives per la proximitat de l'eix provincial interior (autovia CV10) i és node per a localitats menors situades a l'interior. 

Benlloc participa en el Pacte per l'Ocupació juntament amb Orpesa, Cabanes, Serra Engarcerán, Torreblanca, La Torre d'en Doménec, Vall d'Alba, Vilanova d'Alcolea i Benicàssim.


VAL